Wat is Sjamanisme?

 

Sjamanisme gaat ervan uit dat alles wat bestaat een eigen bewustzijn en energieveld heeft. Dat alles met elkaar verbonden en aan elkaar verwant is en onderdeel van een Groot Geheel. Een sjamaan ervaart dit Grote Geheel als een familie waarbinnen alle verwanten gelijkwaardig zijn. Hij weet dat alle leven op aarde, onder de materiƫle mantel, een energetisch leven in zich draagt waarmee het met andere onzichtbare werkelijkheden in wisselwerking staat. In deze andere werkelijkheden bevinden zich onder meer gidsen, geesten, voorouders, ijlere en hogere wezens. Een sjamaan verwerft tijdens zijn opleiding de vaardigheid om contact te leggen met andere werkelijkheden. Hij bekrachtigt het contact door middel van rituelen. Door zijn verbinding met alle verwanten en met de hulpgeesten en voorouders in de andere werkelijkheden kan de sjamaan mensen en dieren helpen het evenwicht in zichzelf te herstellen of de kern in zichzelf en hun wezenlijke kwaliteiten te (her)vinden.

 

Sjamanistische energie healing en zelfwerkzaamheid

Sjamanistische werk omvat het verbinden met de krachten van de natuur. Je mag het geesten, engelen, helpers, of andere woorden noemen als die beter met jou resoneren. Deze natuurkrachten laten ons weten waar we hulp nodig hebben.  Voor inheemse volkeren kon dit informatie zijn over waar een spel zou kunnen worden gevonden, of regen voor de gewassen. Voor ons vandaag de dag is het om te helpen in termen van problemen waar we als persoon voor staan, of de aspiraties die we hebben. We kunnen dus zeggen dat er twee stappen zijn: genezing en zelfwerkzaamheid.

 

Loslaten van patronen en energetische blokkades

Merk je dat je telkens gehinderd wordt door dezelfde obstakels? Word je nog steeds tegengehouden door patronen die je allang ''begrepen en verwerkt'' had? Word je herhaaldelijk "getriggerd" door het voor jou nu bekende gedrag van vrienden of geliefden?

Beschouw dan eens dit: Er is "schaduw", en er is "diepe schaduw". Delen en patronen van jou die de vele soorten van onderzoek, therapieƫn, en innerlijk werk wisten te omzeilen, omdat ze niet alleen in je psyche zijn verweven, maar ook in je subtiele of lichtgevende lichaam. De oude technieken van de sjamanen bevatten het losmaken en het vrijgeven van deze diepste blokkades. Onze intentie is om te assisteren in uw eigen proces. Door u te helpen de krachten van de natuur aan te roepen, en om ze direct naar de inprentingen in je energetische veld dat niet langer u te dienen.

 

Het verlichtende proces

Het verlichting proces is de kern van ons energetische healing werk. Als gevolg van teleurstellende, pijnlijke of traumatische ervaringen kunnen onze chakra's gewond raken. Onze chakra's en het stralende energieveld dat ons lichaam omgeeft, is doorgaans in staat om dergelijke wonden te helen, maar af en toe wordt die genezing onderbroken. Zware energie verzamelt dan rond die onzichtbare wonden. Na verloop van tijd, als de wond niet is genezen, bouwt er een soort van sliblaag in de Chakra. Onze rol is om te helpen die zware energie uit de chakra's en het lichtend energie veld dat uw lichaam omgeeft te verwijderen.

 

In het inspiratiecentrum worden regelmatig sjamanistische healingen verzorgt. Kijk op de agenda voor de data. of mail voor meer info naar Remco de Jonge info@andere-ogen.eu of bel 06-20996475