Van stress naar vitaliteit

 

Healing Tao is afkomstig uit het oude Chinese Taoïsme en bestaat uit oefeningen en meditaties die je ondersteunen op je persoonlijke weg. Mantak Chia heeft dit systeem van oefeningen en meditatie toegankelijk gemaakt voor het Westen.

 

 

De oefeningen en meditaties van de Healing Tao geven mij ontspanning en ruimte in mijn lichaam en daarmee ook in mijn geest. Ze leren mij beter naar mijn lijf te luisteren. Welke signalen worden afgegeven door mijn organen, mijn spieren, mijn pezen, mijn botten? Waar in mijn lichaam nestelen zich specifieke emoties en hoe voelt dat? Wanneer sluit ik mij af van mijn lichaam en hoe doe ik dat? Waar ben ik kwetsbaar en vlucht ik eenvoudig weg uit mijn lichaam? Door de oefeningen en meditaties ben ik steeds meer instaat te vertrouwen op de zuiverheid van mijn lichaam, op de natuurlijke weg, de helende kracht die in mij schuilt.

 

De basis van de Healing Tao wordt inzichtelijk gemaakt met een reeks zachte chi kung oefeningen en meditaties die voornamelijk zijn gericht op het opschonen en bewust worden van het lichaam.

 

De innerlijke glimlach-meditatie is een eenvoudig en krachtige meditatie. De glimlach naar binnen in jezelf ontspant, heelt en zorgt voor een zacht en open hart.

De helende klanken brengen je meer bewustzijn in je organen en hebben een ontgiftend effect, inwendige negatieve energie wordt losgelaten.

De Kleine Hemelse Kringloop verbind alle organen en tantiens met elkaar en leert ons de levensenergie te laten stromen en te vermeerderen.

De meditaties worden voorafgegaan door chi kung oefeningen. Deze voeren de stress af en maken het lichaam open, flexibel en ontspannen.

 

Chi Kung

Naast de ingeplande cursus ‘Van stress naar vitaliteit’ is het bij voldoende animo mogelijk om een cursus chi kung gericht op de organen te geven.

 

Healing Tao basiscursus bestaat uit 10 lessen gericht op de Kleine-Hemelse-Kringloop.